Ontwerp, engineering, levering en onderhoud
van industriƫle afzuiginstallaties als de handling en processing van poeders en granulaten.

Cyclonen en Multi-cyclonen

Breed inzetbaar

Cyclonen zijn de werkpaarden van de ontstoffingstechniek. Breed inzetbaar, robuust, duurzaam en onderhoudsarm. Als één van de weinigen in de industrie is Airtechnic zelf in staat om cyclonen te ontwerpen die 100% geschikt zijn voor uw specifieke toepassing. Daartoe voeren we voorafgaand aan het vervaardigen van een cycloon diverse berekeningen uit, en indien noodzakelijk ook testen, om het optimale ontwerp van de cycloon te bepalen, uitgaand van uw wensen ten aanzien van stofemissie, energieverbruik, levensduur, etc.

Veeleisende omstandigheden

Naast de gangbare toepassingen, zoals voorafscheider of vonkenvanger, is Airtechnic sterk in het onwerp van cyclonen voor speciale toepassingen voor bijvoorbeeld rookgasreiniging of productafscheider, waar voor de bepaling van de maximale afscheidingsgraad en materiaalkeuze specialistische kennis benodigd is.

Hoog rendement

Tegenwoordig is het mogelijk om ook met cyclonen een zeer hoge afscheidingsgraad te bereiken. Hierdoor kunnen cyclonen veel breder worden ingezet dan tot nu toe het geval was. En met multi-cyclonen is het zelfs mogelijk om nóg hogere afscheidingsgraden te behalen, waarmee ook stofemissies lager dan 5 mg/Nm³ kunnen worden behaald, zonder nafilter!

Multi-cyclonen van Airtechnic zijn daarmee ook als eindafscheider inzetbaar:

-bij een hoog stof- of productaanbod, óók van lichte stoffen;

-als voorafscheiding van bulkmateriaal;

-voor separatie van vloeistoffen, vettige substanties, (olie)dampen, vochtig stof;

-bij hoge temperaturen.

Via onderstaande links komt u nog meer te weten over cyclonen:

Rookgas multi-cycloon

Stoffilters

Ruim assortiment én eigen ontwerp

Airtechnic Solutions levert een breed pakket aan ontstoffingsfilters. Voor capaciteiten tot ca. 10.000 m³ per uur zetten we daarvoor de filters van Mix S.r.l. in. Daarboven ontwerpen wij de filters zelf. Door ons ontworpen filters hebben als grondslag, dat de filterelementen ovaal van vorm zijn. Dit heeft als grote voordeel dat onze filters compacter zijn dan wanneer ronde filterelementen worden toegepast, waardoor minder plaats in of naast uw fabriek nodig is voor opstelling van een filter.

Eigenschappen

Alle filters kenmerken zich door hun robuustheid, betrouwbaarheid, gebruiksgemak en lange levensduur van de filterelementen.

Uitvoeringen

Uitvoeringen voor druk en vacuümsystemen.
Voor horizontale en verticale filterzakken opstellingen.

Onze experts kunnen u vertellen welk soort filter geschikt is voor uw toepassing

Afzuiginstallatie met stoffilter

Mix filter

Gasfilters

Actief kool

Voor de reiniging van luchtstromen die onaangenaam ruiken of die giftige gassen en dampen bevatten, worden actief kool filters toegepast. De werking van actief kool berust op het principe van adsorptie en chemi-sorptie. Met name koolwaterstoffen (VOC’s) worden via adsorptie afgevangen. Hierbij binden de moleculen zich via de Vanderwaalskrachten aan het actief kool. Door de poreuze structuur heeft actief kool een zeer groot contactoppervlak en daarmee een hoge gasopnamecapaciteit.

Chemisorptie

Andere stoffen dan koolwaterstoffen worden veelal via chemisorptie afgevangen. In dat geval wordt actief kool chemisch geïmpregneerd en gaan de moleculen een chemische reactie aan met het actief kool en worden op deze wijze chemisch gebonden in het actief kool.

Omdat stof de werking van actief kool hindert, is het nodig om voor een actief kool bed een stoffilter te plaatsen.

Neem contact met ons op voor een advies op maat via sales@airtechnicsolutions


Actief kool filter