Ontwerp, engineering, levering en onderhoud
van industriƫle afzuiginstallaties als de handling en processing van poeders en granulaten.

Procesluchtbehandeling

In alle takken van de industrie wordt lucht toegepast in productieprocessen. Dit kan gaan om koelen, verwarmen, drogen, bevochtigen, reinigen of een combinatie daarvan. Op basis van de specifieke kenmerken van het proces en uw vereisten, ontwerpen en bouwen wij complete, klant-specifieke systemen, inclusief luchtvoorziening en procesbesturing om lucht zodanig te conditioneren dat deze optimaal kan worden ingezet in uw productieproces.

Ontstoffing

Het verwijderen van stof, gas of damp uit een luchtstroom vereist specialistische kennis en ervaring om een filtersysteem te kunnen ontwerpen. Op basis van uw specifieke behoefte creëren wij een maatwerkoplossing voor het reinigen van uw proceslucht. Hiervoor kunnen wij putten uit een groot aantal mogelijke oplossingen, voortgekomen uit jarenlange ervaring in dit vakgebied.

Advies

Bovendien adviseren we u ook over onderwerpen als energiebesparing, veiligheid, brand- en explosieveiligheid, arbeidsomstandigheden en gebruiksgemak.

Uitvoering

Daarbij neemt Airtechnic Solutions het hele traject van advies en ontwerp tot en met de oplevering van de complete installatie op zich.

Explosie- en brandveiligheid

Een speciaal aandachtsgebied vormt explosie- en brandbeveiliging. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van luchtbehandeling en ontstoffing zijn wij in staat om ook hier in de juiste oplossing te voorzien.Cycloon

Projecten

Ontstoffing shredderinstallatie

Duo-cycloon

Afzuigsysteem met een duo-cycloon, leidingwerk en ventilator voor de ontstoffing van een shredderinstallatie voor bodemas.
Lokatie: Feniks Recycling in Alkmaar, Nederland

Luchthoeveelheid: 25.000 Bm³/h.


Ontstoffing reactorgas

Rookgascycloon

Cycloon voor de ontstoffing van reactorgas, vrijkomend bij de torrefactie van organisch materiaal
Lokatie: TorrCoal in Dilsen-Stokkem, Belgium.

Gasvolume: 2.000 Nm³/h
Temperatuur: 350 °C.