Ontwerp, engineering en levering van luchttechnische systemen en componenten voor de industrie.

Pneumatisch transport

Materiaaltransport

Lucht is bij uitstek een medium dat geschikt is om op efficiënte en effectieve wijze poeders en granulaat te transporteren. Met een goed doordacht systeem kan product in grote hoeveelheden over lange afstanden worden getransporteerd met een beperkt luchtvolume.

Klantspecifiek ontwerp

In ons systeemontwerp zoeken wij voor uw te transporteren product naar de optimale oplossing, daarbij ondermeer rekening houdend met de producteigenschappen, materiaalkeuze, investering, energieverbruik, plant lay-out, veiligheid en onderhoudbaarheid.

Uitvoeringen en toebehoren

- Over- en onderdruksystemen;
- Lucht, inerte media (stikstof, argon);
- Dunne fase systemen;
- Dichte fase systemen;
- Vertrekschoenen en ejectoren (geen bewegende delen);
- Ontvangstcyclonen en -filters;
- Meertraps centrifugaal blowers/exhausters, zijkanaalverdichters, roots blowers.

Eductor


Wilt u nadere informatie over pneumatische transportsystemen, neem dan contact op met onze experts.

Dunne fase transport

Kenmerken

Vrijwel elk product kan met een dunne fase systeem worden getransporteerd. Dunne fase transportsystemen kenmerken zich door een lage hoeveelheid te transporteren product ten opzichte van de gebruikte hoeveelheid lucht. Dat houdt in dat het product met hoge snelheden worden verplaatst, maar dat de druk relatief laag is. Hierdoor bestaat er vrijwel geen beperking aan soort, grootte en vorm van te transporteren product.

Blaas- en zuigtransport

Dunne fase systemen zijn voor zowel blaas- als zuigtransport in te zetten. Het voordeel van zuigtransport is dat er geen mogelijkheid is tot stoflekkage, omdat het gehele systeem op onderdruk functioneert.

Systeemontwerp

Een dunne fase systeem is met eenvoudige middelen te realiseren en daarom is de investering relatief laag. Typisch bestaat een dunne fase systeem uit een blower of exhauster, productinlaat (bijvoorbeeld een schuif of cellenradsluis), leidingwerk en een ontvangstcycloon en/of filter.
Door toepassing van bijvoorbeeld (wissel)kleppen is het mogelijk systemen geschikt te maken voor transport naar meerdere ontvangspunten of transport vanaf meerdere afnamepunten.

Vacuumfilter

Dichte fase transport

Kenmerken

Dichte fase systemen onderscheiden zich door lage transportsnelheden en het gebruik van weinig lucht ten opzichte van de hoeveelheid te transporteren product. De druk is daarentegen hoog en daarom wordt voor dichte fasen systemen gebruik gemaakt van perslucht. Door de lage luchtsnelheid blijft ook de slijtage van de apparatuur en met name de leidingen tot een minimum beperkt.

Abrasieve en fragiele producten

Dunne fase systemen zijn uitermate geschikt voor het transport van abrasieve en fragiele producten, zoals rijst, koffie, glasvezel, zeoliet, enz. Door de lage luchtsnelheden wordt blijven de eigenschappen en kwaliteit van de producten behouden.

Air-Tec

Voor het ontwerp en de levering van dichte fase transportsystemen werkt Airtechnic Solutions samen met de firma Air-Tec System. De systemen van Air-Tec zijn geschikt voor het pneumatisch transport van poeder en granulaat over afstanden tot wel 500 meter en in hoeveelheden tot meer dan 100 ton per uur. Door het lage luchtverbruik is ook het energiegebruik beperkt.

Meer weten: Air-Tec (hyperlink naar pagina over Air-Tec en producten / acc.) of informeer bij onze productspecialisten naar de mogelijkheden:
077 3903 062

Dense phase pneumatic conveyor