Ontwerp, engineering, levering en onderhoud
van industriële afzuiginstallaties als de handling en processing van poeders en granulaten.

Nieuws

Continental Turbo blower

Op de IFAT van 14 t/m 18 mei 2018 in München presenteerde Continental Industrie haar nieuw ontwikkelde serie turbo blowers.

Continental turbo blower

Bent u niet in de gelegenheid geweest om naar München te komen, dan bent van harte welkom op de Continental stand (hal 9.0, F47) van 11 t/m 15 juni 2018 op de ACHEMA in Frankfurt.

Lees hier meer over de nieuwe turboblowers:
Continental Industrie Turboblower.pdf

Meer info over onze turbo blowers vindt u hier.

Mix universele filterreinigingsunit

2018, januari

Voor het automatisch reinigen van stoffilters met behulp van perslucht heeft Mix S.r.l. nu een universele besturingsunit op de markt gebracht, die door de gebruiker zelf op eenvoudige wijze kan worden geconfigureerd.

Mix sequencer

Deze regelaar heeft de volgende eigenschappen:

  • Voedingsspanning door de gebruiker instelbaar: 24 V DC, 24 V AC, 115 V AC, 230 V AC (50 en 60 Hz);
  • Aansturing van 2, 4 of 6 pneumatische kleppen;
  • Instelbare reinigingsintervallen; als optie kan worden gekozen voor een geïntegreerde verschildrukmeter met display. Reinigen van de filters geschiedt dan op basis van het actueel gemeten drukverschil. Het grote voordeel daarvan is dat u bespaart op uw persluchtgebruik en uw filters een langere levensduur behouden;
  • Automatische nareinigingsfunctie;
  • Potentiaalvrij contact; Opties:    -urenteller met display;    -verwarmingselement voor gebruik in omgeving tot -40 °C;

De regelaar is geschikt voor alle filters uit de Mix range en is uiteraard ook verkrijgbaar in ATEX-uitvoering.

Bekijjk hier de brochure: 09C286ZEN_163_Sequentiali_Timer.pdf

Nieuwe lijn MIX Srl stoffilters

2016, oktober

MIX Srl heeft een nieuwe serie ronde stoffilters (DN 350 tot DN 1100) ontwikkeld met ca. 10% meer filteroppervlak; voor zakkenfilters tot ruim 35 m² en voor patronenfilters tot wel 96 m².

De filters zijn leverbaar in zowel staal als RVS en ook zijn de filterelementen in nog meer verschillende soorten filtermedium te verkrijgen, waaronder olie- en waterafstotend, met PTFE/coating en in ´food-grade´. De filterelementen zijn eenvoudig te (de)monteren zonder bevestigingsmiddelen, door middel van een bajonetverbinding en zijn via de bovenzijde of zijkant van het filterhuis te vervangen.

De instelbare electronische regelaar voor het puls-pauze reinigingssysteem is qua voeding nu universeel en is desgewenst te voorzien van een digitale verschildrukmeter.

De nieuwe filterlijn omvat ook modellen die geschikt zijn voor vacuümsystemen en voor toepassing in ATEX-omgevingen.

Verdere verbetering kwaliteit MIX S.rl.

2016, juli

In aanvulling op de bestaande certificeringen voor:
- ISO 9001: Kwaliteitsmanagementssysteem;
- TÜV IT 15 ATEX 055 X: EC-Type Examination Certificaat ;
- TÜV IT 15 ATEX 062 Q: Kwaliteitsborging vervaardiging ATEX producten;

is MIX trots te kunnen melden dat na een proces van:
- reorganisatie en training van personeel;
- herontwikkeling en modernisering van de productielijnen,
- verbouwing en herinrichting van de afdelingen Onderzoek, Ontwikkeling en Laboratoriumtesten,

de navolgende nieuwe certificeringen heeft weten te behalen:

ISO 14001: 2004 Milieumanagementsysteem;

BS OHSAS 18001: 2007 Gezondheid en veiligheid op de werkvloer.

Door het behalen van deze nieuwe certificeringen blijft MIX voorop lopen in onze branche voor wat betreft kwaliteit.

Mix beladingsbalgen

2016, Mei

Voor een project bij een producent van bakkerijgrondstoffen zijn recent 3 stuks Mix S.r.l. beladingsbalgen geleverd. De balgen voldoen aan de ATEX richtlijn en zijn voorzien van een geïntegreerd stoffilter met 1,1 kW ventilator.Multi-cycloon zuigwagen

2016, Maart

Voor een producent van reinigingsmaterieel heeft Airtechnic een multi-cycloon installatie ontworpen voor het zuigen, transporteren en lossen van droge, natte en gevaarlijke sto en, zoals diverse
soorten catalyst, (dak)grind, poeders, vliegas en slib.


Nieuw MIX SFY Compact Filter

2016, Februari

Onlangs heeft Mix S.r.l. haar reeks perslucht gereinigde stoffilters uitgebreid met een nieuw compact filter voor toepassing in met name pneumatisch transportsystemen. Dit filter met een diameter van slechts 350 mm is verkrijgbaar als zakkenfilter en als patronenfilter, met een maximaal filteroppervlak van resp. 1,5 en 6,5 m². De filters zijn eenvoudig en snel te verwisselen via de bovenzijde van de unit. Het filterhuis is standaard uitgevoerd in RVS 304 en de overige delen in verzinkt staal of ook in RVS 304.

De SFY reeks filters zijn geschikt tot een onderdruk van 0,4 bar abs. en kunnen worden toegepast in een ATEX zone 21 inwendig / zone 22 uitwendig.

Door de modulaire bouwvorm is het SFY filter eenvoudig te combineren met een breed scala aan filtertoebehoren uit het MIX programma.


Evenementen

Solids Rotterdam
2019, september


Op 2 & 3 oktober 2019 komen specialisten in bewerking, opslag en transport van droge bulkgoederen samen om kennis uit te wisselen en zaken te doen. Solids Rotterdam vindt gelijktijdig plaats met vakbeurs Pumps & Valves. Vanzelfsprekend zal ook Airtechnic Solutions hier haar noviteiten presenteren. (stand G100)

U krijgt op Solids Rotterdam een compleet overzicht van componenten en installaties voor de verwerking en het transport van korrels, poeder en bulkgoederen. Als professional uit de (proces)industrie vindt u hier o.a. afscheiders, filters, doseer- en meetapparatuur, droogapparatuur, op- & overslagdiensten, bulkverpakkingen en machinebouw.

Aanmelden voor gratis entree


Aqua Nederland Vakbeurs 2018
2018, januari


Aqua Nederland vakbeurs is hét trefpunt voor de waterbranche met gerichte informatie op o.a. watermanagement, waterbehandeling en watertechnologie op nationaal niveau.

Ons team verwelkomt u graag van 13 t/m 15 maart graag op onze stand K.111 in de Evenementenhal in Gorinchem.

Solids Rotterdam 2017

2017, oktober


Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2017 vond Solids 2017 plaats, de vakbeurs voor bewerking, verwerking, opslag en transport van droge bulkgoederen. Wij danken u hartelijk voor uw belangstelling.
Lokatie: A104, Ahoy, Rotterdam.

Aqua Nederland Vakbeurs 2017

2017, januari


Aqua Nederland vakbeurs is hét trefpunt voor de waterbranche met gerichte informatie op o.a. watermanagement, waterbehandeling en watertechnologie op nationaal niveau.

Ons team verwelkomt u graag van 21 t/m 23 maart graag op onze stand in de Evenementenhal in Gorinchem.

Aqua Nederland Vakbeurs

2016, Januari

Dé inspiratiebron voor de gehele waterbranche; Aqua Nederland Vakbeurs Gorinchem. De nieuwste innovaties en producten op het gebied van waterbehandeling, -management en -technologie.

Standnummer 268


Artikelen en Blogs

Cyclonen

Een goed begin is het halve werk

Cyclonen

Cyclonen zijn er in vele soorten en maten, iedere cycloon is ontwikkeld voor heel specifieke toepassingen. Wanneer u op zoek bent naar een cycloon, dan wilt u graag van tevoren in kaart hebben wat u kunt verwachten van een cycloon. Zo kunt u de juiste keuzes maken. Onze ervaring is dat dit in hoge mate afhangt van de gebruiksomstandigheden en de wensen die u daarbij heeft. Lees hier het hele artikel: Cyclonen.pdf

Nieuwe impuls aan afvalwaterbeluchting

Continental turbo blower

Continental Industrie, fabrikant van luchttechnische machines uit de omgeving van Lyon (F) heeft onlangs zijn eerste eigen serie turboblowers op de markt gebracht. De al meer dan 40 jaar werelwijd actieve producent van meertraps-centrifugaalblowers en exhausters geeft daarmee een nieuwe impuls aan aerobe waterzuiveringsinstallaties, die vertrouwen op energiezuinige technologieën. Lees het volledige artikel: Continental Industrie Turboblower.pdf

Meer info over onze turbo blowers vindt u hier.

Wastewater treatment

Water treatment is the science of improving any waste water supply and then treating it it a manner that can be safely used for all domestic purposes including drinking and irrigation. In short, wastewaster treatment is the science of handling ingluent (raw sewage) in such a manner that effluent (sewage plant output) is in no way dangerous or offensive to life or property.

Lees meer

Biogas

Biogas is a form of energy produced by anaerobic digestion ( the decomposition of constituents of biodegradable matter in an oxygen-free environment). It is a mixture of gases mainly carbon dioxide and methane

Lees meer

Nieuwe Continental Industrie biogas blowers

2016, Januari

Continental Industrie introduceert de nieuwe GB100 biogas blowers.

Deze enkeltraps centrifugaal blowers leveren een lage tot gemiddelde druk voor relatief hoge gasvolumes.

Gunstig geprijsd, vertrouwde hoge kwaliteit.
De waaier en de behuizing zijn ook verkrijgbaar met een robuuste, zuurbestendige coating.


Meer informatie ....

MIX SKY Filter

2015, September

De SKY Filter® serie vormt de compleet vernieuwde lijn compacte filters van Mix S.r.l. uit Italië. SKY Filters® hebben een ronde RVS behuizing en groot filteroppervlak. Via de makkelijk te openen bovenzijde zijn de filterelementen en het persluchtreinigingssyteem eenvoudig bereikbaar. SKY Filters® kennen een grote diversiteit aan uitvoeringen, o.a. met of zonder ventilator, met filtercartridges of met filterzakken en uiteraard ook geschikt voor ATEX omgevingen. SKY Filters® worden veelal toegepast als silofilter, evenals in stofafzuigsystemen, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit een ruim assortiment aan accessoires.