Ontwerp, engineering, levering en onderhoud
van industriƫle afzuiginstallaties als de handling en processing van poeders en granulaten.

Mix S.r.l. - Mengers

Eigen ontwikkeling en productie

De ontwikkeling en productie van machines voor mengprocessen vormt de basis van MIX s.r.l. Al sinds 1990 wordt in Cavezzo (Modena) een breed pakket aan mengers vervaardigd met capaciteiten van 2,6 tot wel 26.000 liter. Dit alles volgens EU Richtlijn 2006/42/EC (machinerichtlijn).

Types

• continu en batch mengers voor poeders, granulaat, vezels en pasta's;

• granuleermachines voor het omzetten van poeder in granulaat;

• reactoren en drogers;

• roerwerken;

• laboratorium mengers;

• toebehoren.

Vele opties

MIX mengers kunnen worden uitgerust met diverse typen rotoren: ploegschaar, peddels en lint en in verschillende materialen, zoals normaal staal, slijtvast staal, RVS 304, RVS 316, RVS 316Ti.
Ook zijn er uitvoeringen beschikbaar voor speciale toepassingen waarbij chemische of fysische reacties optreden of bijvoorbeeld voor vacuüm of hoge druk toepassingen; dit met of zonder warmte of koude isolatie.

Testcentrum

MIX beschikt bij de fabriek in Cavezzo over een eigen testcentrum waar met uw product praktische mengtesten kunnen worden uitgevoerd om zodoende de optimale configuratie voor uw mengsysteem vast te kunnen stellen.

Download hier de productinformatie:

Continu mengers

Horizontale, ronde mengkamer met verticaal gepositioneerde productuitlaat.
Capaciteit van 27 tot 6.500 liter.

Rotor met enkelvoudige as.

Mechanische, centrifugale fluïdisatie van de producten.

MXA MIXER Continu menger met ploegscharen.

MXB MIXER Continu graneerleermenger met ploegscharen.

MXH MIXER Continu menger met MIX peddels.

Het is noodzakelijk om de producten te doseren met een gravimetrisch doseersysteem.

Continumenger

Continu menger met choppers en jacket

Batch en laboratorium mengers

Horizontale, ronde mengkamer met verticale, cilindrische deur voor productafvoer, of met een horizontale deur over de volledige lengte, onder in de mengkamer voor eenvoudige afvoer van het product.

Capaciteit van 9 tot 9.000 liter.

Rotor met enkelvoudige as.

Mechanische, centrifugale fluïdisatie van de producten.

MXC MIXER Batchmenger met ploegscharen.

MXD MIXER Batchgewijze granuleermachine met ploegscharen.

MXK MIXER Batchmenger met MIX peddels.

Batch menger

Laboratorium menger

Lintmengers

Batchgewijze mengers met capaciteit van 80 tot 11.550 liter.

Horizontale trog met een verticaal geplaatste ronde productuitlaatopening.

Speciaal ontworpen enkelvoudige as om mechanische fluïdisatie van de te mengen producten te bewerkstelligen

Aanvullende mechanische, centrifugale fluïdisatie van de producten.

Opties: horizontale deur over de volledige lengte, onder in de mengkamer voor eenvoudige afvoer van het product.

MXN MIXER Batch menger met 4-voudig schroeflint.

Lintmenger

Lintmenger met zakkenleegstation

Menger accessoires

Choppers. Indien naast het mengen product ook gehomogeniseerd moet worden. Choppers worden met name in de mengkamer gemonteerd als er zich klonten, vezels e.d. in het product bevinden.

Sproeikoppen. Voor het injecteren van vloeistoffen in de mengkamer ter bevordering van het meng- of granuleerproces, bevochtiging of het in gang zetten van chenische reacties.

Oppervlaktebehandeling. Vele soorten opervlaktebehandelingen zijn beschikbaar, van glasparelstralen tot polijsten met een afwerkingsniveau van RA 0.3 micron en van het aanbrengen van een slijtvaste tot een Teflon-coating. Elke oppervlakte wordt afgestemd op de specifieke toepassing waarvoor een menger wordt ingezet.

Toerenbewaking. In de menger wordt een rotatiesensor geplaatst die controleert of de rotor nog draait. Eventueel kan dezelfde sensor, via een convertor, worden gebruikt om het toerental van de rotor uit te lezen en daarmee het mengproces te bewaken.

Pneumatische monsternamesysteem. Met een handbediend pneumatische monsternamesysteem kan tijdens het proces een kleine hoeveelheid materiaal uit de menger worden gehaald t.b.v. analysedoeleinden. Dergelijke systemen kunnen in verschillende materiaalsoorten worden uitgevoerd al naar gelang het soort product dat moet worden bemonsterd.

Temperatuuropnemer. In de mengkamer wordt een temperatuursensor gemonteerd voor continue bewaking van de temperatuur of in de mantel t.b.v. indien er gebruikt wordt gemaakt van een warmtewisselaar voor proceskoeling of -verwarming.

Menger accessoires

Pneumatisch regelsysteem. MIX machines zijn gewoonlijk voorzien van deuren die met electro-pneumatische cilinders worden bediend, pneumatische stromingsbevorderingssystemen en rotoren en choppers met pneumatische aansluitingen. Het pneumatisch regelsysteem is ontworpen om al deze pneumatische deelsystemen samen te laten werken met het electronisch besturingssysteem van de menger.

Rotor aarding. Eliminatie van potentieel gevaarlijke electrostatische oplading, ook tijdens bedrijf.

Bedieningspaneel. Elke machine kan worden geleverd met een snel en eenvoudig te installeren klemmenkast voor laagspanningscomponenten. Via het bedieningspaneel kunnen alle mengbewerkingen worden geregeld en bewaakt, waaronder de aandrijvingen, timers, stroommeters en opnemers. Meestal wordt een dergelijk paneel gebruikt voor mengers met een laag vermogen, zoals laboratoriummengers.

Filters. Mengers moeten worden voorzien van stoffilters die direct op, of in de nabijheid van de menger moeten worden geplaatst. MIX s.r.l vervaardigd ook een groot aantal typen filters, geschikt voor allerlei processen en toepassingen.

Zakkenleegsystemen. MIX zakkenleegsystemen zijn geschikt voor het handmatig openen van zakken met poeder of granulaat en het storten van het product in de menger. Het stof kan via de afzuigkap boven de werktafel worden afgezogen.
De konische trechter onder de werktafel kan direct op de menger worden aangesloten of op een MIX vlinderklep.

Frames en afschermingen. De machines worden geleverd met een solide constructie en waar nodig voorzien van afscherming ter voorkoming van ongelukken.