Ontwerp, engineering, levering en onderhoud
van industriële afzuiginstallaties als de handling en processing van poeders en granulaten.

Continental Industrie centrifugaal blowers

Meertraps centrifugaal blowers en exhausters zijn electrisch aangedreven roterende machines, die worden ingezet om door middel van de centrifugaalkracht de druk van een gas, lucht of gasmengsel te verhogen.

Levensduur

De prestaties worden uitgedrukt in volume, verschildruk en energieverbruik. Eén van de grootste voordelen is de afwezigheid van interne wrijving tussen de rotor en het huis. De as kent slechts 2 contactpunten, t.w.: de lagers. Hierdoor kan de levensduur van deze machine wel 40 jaar of meer bedragen.

Advies en ondersteuning

Verscheidene factoren kunnen de prestaties van deze blowers en exhausters beïnvloeden, zoals vervuiling van de het aangezogen medium, vocht, temperatuurvariaties van het aangezogen medium of de keuze van een onjuist werkpunt. Neem contact met ons op voor advies en ondersteuning bij de juiste keuze en correct gebruik van Continental blowers en exhausters.

De voordelen

  • Robuust ontwerp;
  • Betrouwbaar;
  • Laag energieverbruik;
  • Nagenoeg trillingsvrij;
  • Laag geluidsniveau;
  • Onderhoudsarm;
  • Wereldwijde aanwezigheid en service;
  • Ruim assortiment aan toebehoren.

Continental Industrie Fabrieksvideo

Afvalwaterbehandeling

Zuurstof

Luchttoevoer naar één of meerdere tanks is nodig om de bacteriën te voorzien van zuurstof, zodat deze organisch materiaal biologisch af kunnen breken. Hiertoe moet de blower de weerstand ten gevolge van het leidingwerk, de appendages en de waterhoogte overwinnen.

Variabele luchthoeveelheid, constante druk

Omdat de hoeveelheid te verwerken effluent kan variëren, is het van belang om de zuurstoftoevoer hierop af te stemmen zodat de bacteriën hun werk optimaal uit kunnen voeren. Continental Industrie blowers zijn perfect in staat om bij een variable flow een constante druk te handhaven.

Onderhoudsarm

Continental Industrie blowers vragen zeer weinig onderhoud en, wanneer nodig, is het onderhoud eenvoudig en tegen lage kosten uit te voeren.

Waterzuivering

Waterzuiveringsplant

Projecten

Case - Waterzuivering

Waterzuivering beluchtingBeluchting van waterzuiveringsbassins door 3  Continental Industrie meertraps centrifugaal blowers, type 151-06.

Luchtvolume per machine: 9.000 m³/uur;
Druk: 680 mbar;
Geïnstalleerd vermogen: 250 kW;
Klant: Degremont.

Case - Koffiecups recycling

Dusseldorp recycling

Verhoging van de voordruk van aardgas dat gebruikt wordt bij een droger van koffieresidu afkomstig van de recycling van koffiecups. Continental Industrie gas blower, type 008-04.

Aardgasvolume: 100 Nm³/uur;
Drukverschil: 177 mbar;
Geïnstalleerd vermogen: 2,2 kW;
Klant: Dusseldorp Recycling.